Samppalinnan ihme

Afc Hirvensalo - Pyövelit 13-2 (4-0, 5-1, 4-1)

Kakkosdivarin viimeiselle kierrokselle oli arpa heittänyt samasta playoff-paikasta taistelevan Afc Hirvensalon Pyöveleitä koettelemaan. Hirvensalon Campukselta ponnistava kotijoukkue ei ollut aiemmissa kahdeksassa joukkueiden välillä otellusta matsista onnistunut voittamaan Hämeenkadun väkivahvaa nippua. Kuitenkin tällä kertaa poikkeuksellisen ohuen rosterin matsiin saanut Pyövelit oli paitsi miehistön määrässä, myös tahdossa ja asenteessa kotijoukkue Hirvensaloa askeleen jäljessä. Ehkä kaksikin. Räikeästä Pyöveli-historian suurinumeroisimpaan tappioon johtaneesta ottelusta ei myöskään pyövelitoimituksella ole ollut juurikaan kiirettä kirjoitella, eikä oikeastaan mitään kerrottavaakaan. Pahoittelut siitä.

1.erä:
Neljä nolla turpaan ekassa erässä kertoi jo riittävästi ehtoon urakasta. Pyövelileirissä päätettiin keskittyä kauden viimeisessä koitoksessa vain kuntoiluun ja urheilusta nauttimiseen. Toki muutama maalikin olisi kiva tehdä.

2.erä:
Pyöveleiden hauskanpitoa kentällä härnäsi hieman kotijoukkueen yli-innokas maalitehtailu, kunnes Lentonen viimein herätteli joukkuetta kaventamalla erän puolivälissä tilanteeksi kutkuttavat 8-1. Travanti toimi syöttäjänä tärkeässä ketsuppipurkin aukaisuprojektissa. Campus-nuoret koettivat sulkea vierasjoukkueen vuolaana virtaavia maalihanoja törkkäämällä vielä erätaukolukemiksi 9-1.

3.erä:
Ottelun käsikirjoitusta mukaillen aloitti Hirvensalo myös kolmannessa erässä tulostaulun muokkaamisen törväisemällä pari kaappia. Viimeisen vitosen aikana ei kuitenkaan jännitystä puuttunut, kun väkivahva Koivukoski luukutti Kulmalan uskomattomasta syötöstä Pyövelit jo yhdeksän maalin päähän. Hirvensalon penkillä havaittiin alleen laskemista, kun Hämeenkatu aloitteli kiivasta nousuaan. Nousu kuitenkin päättyi tuohon yhteen kavennusmaaliin ja pleijareihin itsensä maalaillut Hirvensalo pommitti vielä kaksi börsää ikään kuin koristellakseen joulupaketin.

”Olipa lähellä”, totesi kentälle sairaslistalta kentälle isketty Mäkilä ottelun lopputuloksesta.

Pyövelit kiittää menneestä kaudesta ja toivottaa onnea ja menestystä pudotuspeleihin selvinneille. Hämeenkadun Pyöveleiden tulevaisuus on suuri kysymysmerkki ja siihen pyövelitoimitus pyrkii vastaamaan jonkinnäköisellä artikkelilla mahdollisimman pian. Pyövelireportaasit ovat aina perustuneet tiukkaan faktaan, joten tässäkin odottelemme juryn päätöstä ja kerromme tuomion ilman värikynää.

OttelutilastotNäyttävät pyövelitehot