Sunnuntai-illan herkkupalana Pyövelit - Leisku

 

Pyöveleiden kotiottelut vetelevät viimeisiään. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä Leafille saapuu hyvässä iskussa oleva Leisku. Loimaalaiset kävivät viikolla hoitelemassa Fbc Turun Sport Gardenilla lukemin 7-10. Jos Leisku nappaa jäljellä olevista kahdesta matsista voitot, säilyy se varmasti Fbc:n yläpuolella sarjataulukossa. Pyöveleiden tilanne taas on se, että järjettömän kevään pelannut Ruoska on hinannut itsensä mestaajien ohi yhden pisteen turvin. Myös Afc Hirvensalolla on vielä mahdollisuudet loikata neljän joukkoon ja mukaan playoffeihin. Vain yksi näistä jengeistä selviytyy mukaan pleijareihin. Kyseisen kolmikon pisteet nyt ja jäljellä olevat ottelut päivämäärineen:

 

Ruoska 19p:  6.3. Leisku - Ruoska

Pyövelit 18p:  1.3. Pyövelit – Leisku & 6.3. Afc Hirvensalo - Pyövelit

Afc Hirvensalo 18p:  6.3. Afc Hirvensalo – Pyövelit

 

Pyöveleiden kevätkausi on ollut hieman vaisu. Voittamalla molemmat jäljellä olevat pelit Pyövelit ovat kuitenkin mukana lohkon playoffeissa. Voi olla, että kimurantti sarjatilanne herättää Pyövelit, tai sitten jengi on valmis siirtymään sählyttömään aikakauteen. Ainakin kauden ensimmäisestä Leiskun kohtaamisesta jäi monelle kuraa hampaankoloon. Pyövelit johtivat peliä 8-11 ajassa 55.27, mutta niin vain Leisku nousi rinnalle ja ohi jo varsinaisella peliajalla. 

Hämeenkatulaisten kokoonpano sunnuntaille näyttää ainakin toistaiseksi hyvältä. Ainoastaan Kalske on tämän hetken tietojen mukaan poissa sunnuntain taistosta. Jopa Koivukoski saadaan sairastuvalta takaisin viimeiseen kotikoitokseen. Toivottavaa on, että viime lauantaina upeasti Porissa esiintynyt Karlsson pääsisi Leafilla pukemaan Pyövelipaidan päälleen. Kyseessä olisi Jonaksen kolmas peli tällä kaudella ja nuo pari aiempaa ovat tuoneet kummatkin kaksi maalia Jontun nimiin. Hämeenkadulla on liikkunut myös huhua Ilmari Hiltusen paluusta mustanuttujen riviin. Olisiko näistä kahdesta Pyöveliveteraanista nostamaan HäPy tietynlaisesta pelillisestä lamasta uuteen kukoistukseen? Syttyvätkö mestaajat pelien häämöttäessä loppuaan? Se selviää sunnuntaina, kun Leisku tuo tantereelle vastaan muun muassa sarjan pistepörssin kaksi ylintä peluria: Juha Laitilan ja Kari Kaupin. 

 

Seuraa heitä:

 

#12 Jonas Karlsson

Lienee turha hehkuttaa miestä, jonka ohimot hehkuvat muutenkin lähes päälaelle asti silkkaa kokemusta. Katso ja nauti. Kuitenkin valitettavan suuri mahdollisuus poissaololle. Pelikunto selviää vasta sunnuntaina.

 

#77 Tuomas Koivukoski

Shefqi iskee kaukaloon pienen tauon jälkeen peli-intoa täynnä. Saattaa innostua jopa maalinteossa, mutta mikäli ei, on tältä gotleetilta odotettavissa vähintäänkin miehekästä taklausvoimaa.