Lauantaina leivotaan pullaa, sunnuntaina sokeroidaan ja herkutellaan

Hämeenkadulla on käynyt kova kuhina koko viikon ja syy tälle on ilmeinen – klassinen tuplaviikonloppu. Ottelukimarassa on luvassa kaksi melko erilaista matsia. Ensin peruspuuroa edustava runkosarjamatsi Sheriffejä vastaan ja sitten vastapainoksi monen täytteen voileipäkakku, kaikkien derbyjen serkku, joka paremmin tunnetaan nimikkeellä #HansanDerby.
 
Tähän mennessä vakuuttavasti esiintynyt salibandyväen villien cup-unien toteuttaja FBC Turku siis saapuu sunnuntaina Pyövelipyhättöön. Vaikka edellisen illan lusikoinnista ei palautumisaikaa sunnuntaille juuri heru, on derby kuitenkin niitä tapahtumia, jotka herättävät halut jokaisessa pelaajassa oli fyysinen formi sitten mikä tahansa. Toki on todettava, että kauden ensimmäinen kohtaaminen ei pyöveliviisareita juuri värisyttänyt ja tuolloin Beecee nappasi pojot yllättävän helposti.
Koska ihminen on oppivainen ja kehittyvä organismi, on viime kohtaamisen 15-kertaisesta oman verkon suhinasta otettu opiksi. “Mä oon aina sanonut, että laji on nimenomaan maalinestopeli”, valotti Lasse Paju sunnuntain tulevaa taktiikkaa. Leafilla tullaankin näkemään historian havinaa, kun Helenio Herreran (catenaccion isä) teesejä jalkautetaan matolle klassisen kilpikonnapuolustuksen muodossa. “Niin, siis Rönndahl meni jostain syystä vastustajan vedon eteen treeneissä ja siitä lähdettiin sitten jalostamaan ideaa”, avasi Hartola tarkkaan suunniteltua ottelukonseptia.
 
Itse ottelu on mielenkiintoinen, eräänlainen kahden maailman kohtaaminen. Pyöveleiden keski-ikä liikuu kolmenkympin tienoilla, siinä missä vastustajan vastaava pääsee juuri ja juuri teen-määritelmän yli. Institutionaalisessa Cooperin testissä ollaan myös aika eri puolilla skaalaa. Siinä missä Pyöveleille ilohuutoja aiheuttaa kahden tonnin ylitys, ei Länsi-Turussa tyydytä alle kolmosella alkaviin lukemiin. Kokemus menee taas täysin isäntien hyväksi, karkeasti arvioituna 30.000 pelattua ottelua noin 7.500 vastustajan vastaavaa kohden.
 
Nähdään maalinestoa tai ei, on ottelu itsessään puhuttanut paljon kansaa hansakorttelin liepeillä. Pyöveleitäkin edustanut keltasinisten päävalmentaja ja yksi Turun sympaattisimmista henkilöistä, Joonas Suutala, ei kuitenkaan viime kohtaamiselle anna ennakkolausunnossaan arvoa: “Odottelen pelistä tiukempaa taistelua, kuin Sport Gardenilla syyskaudella. Viimeksi Pyövelit vaikuttivat haluttomilta voittamaan meitä. Tällä kertaa uskoisin teilaajien janoavan kostoa. Ja olen kuullutkin jo erään HäPy-pelaajan ilmoittaneen viime viikolla FBC-pelin olevan jo silloin matsi johon keskitytään. Hyvä niin. Toivottavasti saadaan matsista kärkikamppailun arvoinen.”
Joukkueen franchise-pelaaja Jaakko Hautamäki oli “misterin” kanssa samoilla linjoilla fiilistellen pyhää seuraavasti: “No jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei tässä 2.divarissa hienompaa kohtaamista saa aikaiseksi. Koko kauden odottaa, että alkaisi karsinnat, mutta Pyöveli-peli(t) on se valopilkku keskellä pimeää talvea.”
Luonnollisesti myös ottelun isäntien keskuudessa hykerrellään upeaa mittelöä. Halisten Teemu Tainio (Tomi Travanti) odottaa viikonloppua kiimaisena: “Joukkueelle 4, mulle 8 pistettä. Kivoja lukemia, kivoja lukemia...”
 “Syksyllä tuli rumasti nuhaan, joten isoa tasonnostoa odotan kaikilta. Kyseessä on kuitenkin kevään mehevin ottelu”, kommentoi puolestaan supersankarinomainen kapteeni Tyko Hellsten.
 “I love this game”, puhkui säbävapaasta viikonlopusta Pyöveleiden ottelun vuoksi luopuva de Anna.
 
Myös pyövelipuolustuksen teknistaktisella taiteilijalla, Mika Sudella, oli sanansa sanottavana härkäviikonlopusta antaen samalla la/su -akselille kovan Zorrovaroituksen: “Hienot pelit tulossa. Ekana vastassa oma kasvattajajengi ja sen jälkeen viimeisin ex-seura. Näissä peleissä on intoa näyttää kikka jos toinenkin. Muuten, vastapuolen Markus Järvinen on yksi rohkeimmista ihmisistä mitä tunnen, suorastaan ihailen sitä rohkeutta. Vaihto meinaa c-junnuissa leftistä rightiksi. Siis…huh miten kova temppu.”
 
Seuraa heitä:
Kaikki pelurit ja derbytunnelma, be there.