Seurainfo

Kauan odotettu perustamiskokous saatiin kuin saatiinkin pidettyä ravintola Rennossa 12.3.2008, jolloin perustajanelikon lisäksi mukaan kyhäämään saatiin Antti. Kokouksen anteina oli päätyminen seuran mustiin väreihin, joukkueen konseptin luominen ja uusimpien pelaajalisäysten jälkeen lopullisen rosterin lukkoon lyöminen. Tuolloin myös joukkueen tavoitteet asetettiin korkealle.

Pelihaluja vasta elinkaarensa alussa uhkuneet Pyövelit olivat heti aktiivisia harjoituspelien suhteen. Ensimmäisen vastustajan kunniallinen tehtävä päätyi Gremlinsille. Pelaajamateriaalin erilaiset taustat kävivät ilmi ensimmäisissä otteluissa, jotka osoittautuivat luonnollisesti vaikeiksi. Peli peliltä otteet ovat kuitenkin parantuneet, pelaajien hioutuessa tiiviimmäksi paketiksi. Kevät meni harjoitusotteluiden ohessa legendaarista kesäliigaa tahkoten. Virallisen tarinansa Pyövelit aloittaa Suomen Cupissa syyskuussa 2008. Arpaonni ei lohkojaossa osunut kohdalle, joten Pyövelit pääsevät heti mittaamaan todellista tasoaan. Tosin sitähän sillä Suomen Cupiin ilmoittautumisella alunperin haettiinkin.

Kaiken kaikkiaan siis nopeiden vaiheiden jälkeen saatiin hieno nippu kasaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään jäähdyttelyporukasta. Syitä, miksi juuri nämä pelaajat on seuraan kerätty, on monia. Kellä motivaation puute vanhassa seurassa, kellä taas uusien haasteiden hakeminen. Yhteinen tekijä on kuitenkin kaikilla. Hienon lajin, hyvän ja samanhenkisen porukan, korkeiden tavoitteiden tuoma innostus, ja huumaksikin kutsuttu tunne saada turkulaiselle salibandykartalle uusi tekijä.

Vaikka kyse onkin kaveriporukasta, on tavoitteet asetettu paljon korkeammalle kuin lähtöpiste. Hauskuuden, rentouden ja samalla tosissaan tekemisen sopiva sekoitus on tavoitteiden saavuttamisen perusta. Pelaajiston muodostaa parhaassa iässään olevat urheilulliset nuoret herrasmiehet, joilla on siis vielä sanansa sanottavana tämän lajin suhteen.